dijous, 6 de març del 2008

GRÀFICS I TAULES DE DADES

Acabant química i abans d'entrar a la part de física del curs, en vistes dels treballs que s'han presentat, m'ha semblat oportú fer un repàs a un aspecte fonamental que són les representacions gràfiques. Serà una feina que insistiré molt en aquest tercer trimestre, com també en l'aspecte crític de selecció i difusió de la informació. Un dels aspecte importants del curs és aprendre a ser competent en la recerca i transmissió d'informació científica, i en això incidirem molt.

Feina a presentar el primer dia de classe tornant de vacances de setmana santa.

1. Per qui no hagi vingut a classe la setmana abans del crèdit de síntesi, cal que presenti:
- els gràfics a partir de les taules de dades de la pàgina 123 i 138.
- la taula de dades a partir del gràfic de la pàgina 141 exemple 3 i 4.

IMPORTANT
Tingueu en compte indicar què són i unitats dels eixos, anomenar els gràfics i taules correctament,...

2.- Del QUADRE 1 d'aquest enllaç referent a un estudi de les brises marines a Castelló, elaborar un gràfic que englobi de les variables que us planteja la taula de dades (Quadre 1) un mínim de 4 variables que us permetin extreure alguna informació que desprès justificareu. Per elaborar aquest gràfic, fixeu-vos amb la figura 3 al final del treball com representa, en aquest cas, 3 eixos diferents per 3 variables.

3.- de la pàgina 129, exercici 5, passar aquestes unitats a unitats del sistema internacional mitjançant factors de conversió.
Aquí trobareu més informació que us pot ajudar.
Conversió iesinfanta